Πως να… καταστρέψετε αποτελεσματικά το παιδί σας!

Μητέρα, πρόσεχε!

«Από μικρό να μήν του αρνείστε τίποτα. Δίνετέ του ό,τι επιθυμεί, ό,τι ζητάει, ιδιώς όταν πεισματώνει καί κλαίει. Έτσι θα μεγαλώσει και θα πιστεύει πώς οι άλλοι του οφείλουν τα πάντα, πώς έχει μόνο δικαιώματα.

Όταν αρχίσει να ξεστομίζει βρισιές, εσείς να γελάτε. Έτσι θα του δώσετε να καταλάβει ότι είναι πολύ έξυπνο!!

Μήν του λέτε ποτέ: «Αυτό είναι κακό!». Έτσι λένε μόνο τα παλιά μυαλά. Όταν αργότερα θα συναντήσει στη ζωή του δυσκολίες και θα υποστεί το κακό, τότε θα έχει τη βεβαιότητα πώς η κοινωνία είναι που το αδικεί.

Μαζεύετε εσείς ό,τι παρατάει εδώ κι εκεί – βιβλία, ρούχα, παπούτσια… Μην του πείτε ποτέ: «Μάζεψέ τα, βάλ΄τα στή θέση τους». Έτσι θα πιστέψει πώς η μάνα είναι δούλα του, καί πώς για όλα είναι υπεύθυνοι πάντα οι άλλοι.

Αφήστε το νά βλέπει τά πάντα (προπαντός στήν τηλεόραση) καί να διαβάζει τά πάντα, χωρίς ποτέ νά τό καθοδηγείτε. Τό παιδί σας είναι ατσίδα καί ξέρει νά διακρίνει! Η μόρφωση του θα γίνει έτσι πολύ πλατειά!

Μην του δίνετε καμιά πνευματική αγωγή. Να κοροϊδεύετε μπροστά του τήν πίστη, την Εκκλησία, τους παπάδες κι εκείνους πού τους ακολουθούν. Όταν το παιδί μεγαλώσει, «θα διαλέξει από μόνο του».

Δίνετέ του μπόλικο χαρτζιλίκι για να μή νιώθει κατώτερο από τούς άλλους καί «νά μη στερηθεί ό,τι στερηθήκατε εσείς». Όταν μεγαλώσει, θα είναι βέβαιο πώς την αξία στον άνθρωπο τη δίνει το χρήμα, αδιάφορο πως αποκτήθηκε.

Μην του λέτε ποτέ: «Κάνε αυτό» ή «Μήν κάνεις εκείνο», γιατί έτσι το καταπιέζετε, δέν σέβεστε την ελευθερία του και τήν προσωπικότητα του. Μπορεί μάλιστα να του δημιουργήσετε και… ψυχικά τραύματα! Όταν μεγαλώσει, θα νομίζει πώς η ζωή είναι μόνο να διατάζεις, ποτέ ν΄ακούς.

Να τσακώνεστε, να βρίζεστε, να προσβάλλετε ο ένας τον άλλον μπροστά του χωρίς ντροπή. (Μην ανησυχείτε, έτσι δεν θα του δημιουργήσετε ψυχικά τραύματα!). Αργότερα, όταν παντρευτεί, θα του φαίνεται φυσικό νά κάνει τα ίδια.

Όταν αρχίσει να μπλέκεται στα δίχτυα του ερωτισμού και της φιληδονίας, εσείς κλείστε τα μάτια σας. Μήν του μιλήσετε, μήν το καθοδηγήσετε, μήν το συμβουλέψετε. Αφήστε το να βγάλει τα μάτια του, αφού «αυτό είναι φυσιολογικό».

Να παίρνετε πάντα το μέρος τους μπροστά στούς δασκάλους και τους γείτονες. Μην πιστεύετε ποτέ ότι το αγγελούδι σας» μπορεί να κάνει αναποδιές και ατιμίες. Βρίστε εκείνους πού φιλικά και καλοπροαίρετα σας αναφέρουν κάτι σχετικό. Είναι συκοφάντες και ζηλιάρηδες.

Όταν θα πάτε στο αστυνομικό τμήμα, όπου το μάζεψαν γιατί έκλεψε ή γιατί πήρε ναρκωτικά, φωνάξτε δυνατά μπροστά σε όλους ότι είναι παλιόπαιδο, ένας αλήτης, ότι θυσιαστήκατε για το καλό του άλλα δεν μπορέσατε ποτέ να το συμμαζέψετε. Έτσι εσείς θα βγείτε καθαροί.

Ετοιμαστείτε για μια ζωή γεμάτη πόνο και τύψεις. Θα την έχετε.

Πηγή: Μητέρα, πρόσεχε!, Επισκόπου Αικατερίνμπουργκ και Ιρμπίτσκ Ειρηναίου